Možnosti tlače:

Egrešový koláč

Porcie1 Porcia

 210 g hladkej múky
 90 g práškového cukru
 150 g masla
 3 žĺtky
 ½ bal prášku do pečiva
 1 bal vanilkového cukru
 šťava z citróna
 750 g egrešov
 4-5 lyžíc kryštálového cukru
 ½ bal Zlatého klasu
 práškový cukor
Sneh:
 4 bielka
 4-5 lyžíc kryštálového cukru
 šťava z citróna
1

Dáme variť 500 g egrešov. Úplne rozvaríme a varíme kým sa odparí tekutá časť. Kto nema rád šupky a egrešové kôstky môže teraz rozvarenú zmes prepasírovať. Pridáme cukor a v malom množstve rozmiešaný pudingový prášok. Povaríme a necháme vychladnúť.

2

Zo zvyšných surovín vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do okruhlej formy. Priemer 25 cm.

3

Na to uložíme egrešovú zmes. Pečieme v ruke na 180 stupňov 10 min.

4

Z bielov vyšľaháme sneh. Pridáme polovicu cukru a znova šľaháme do tuha. Pridáme zvyšný cukor a citrónovú šťavu a znova šľaháme.

5

Sneh uložíme navrch a pečieme pri 170 stupňoch. Pečieme dovtedy, kým sneh nebude mať krásnu zlatistú farbu.