Možnosti tlače:

Kávovo čokoládová pena bez mlieka – mousse

Porcie1 Porcia

 1 biele tofu (ideálne silken tofu)
 Čokoláda bez mlieka
 Káva
 Med
1

Do vysokej nádoby si dáme tofu aj s nálevom. Pridáme roztopenu čokoládu a uvarenú kávu. Kľudne môžete použiť aj len zrniečka rozpustnej kávy. Pridáme lyžičku medu. Pomer čokolády, kávy a medu je individuálny, podĺa toho či chceme penu mať sladšiu, čokoládovejšiu, alebo kávovú. Všetky suroviny rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Ak použijeme silken tofu, pena bude ešte viac krémovejšia. Dochutíme podľa vlastných preferencií. Ak sa nám pena zdá príliš hustá, môžeme pridať trošku rastlinného mlieka. Prelejeme do pohara alebo nádoby a zachladím v chladničke 15 minút. Dozdobíme ovocím. Dobrú chuť.