Mak zomelieme a zalejeme 1l vody. Necháme lúhovať aspoň 2-3 hodiny pri izbovej teplote, najlepšie však cez noc.
Makový výluh vylejeme do mixéra a mixujeme 2-3 minúty na najvyšších otáčkach. Makový nápoj sa napení a uvoľneným tukom sa podstatne zosvetlí.
Nápoj precedíme cez sitko alebo plátenko.
Ak máme radi sladšie mlieko, môžeme ho prisladiť napr. medom alebo agáve.
Nápoj skladujeme v chladničke a skonzumujeme čo najrýchlejšie.
0 porcie
Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!