Možnosti tlače:

Pomazánka zo stopkového zeleru

Porcie1 Porcia

 1 stopkový zeler
 1 malá cibuľka
 1/2 jogurtu, alebo Lunter krémová nátierka naturálna
 soľ, korenie, červená paprika
1

Zeler umyjeme, očistíme a nastrúhame. Na panvici orestujeme cibuľku. Pridáme zeler a dusíme asi 10 minút, kým trošku zmäkne. Keď je zelenina mäkká, okoreníme ju, osolíme, pridáme červenú papriku pre krajšiu farbu. Necháme trošku vychladnúť. Rozmixujeme v mixeri tak, aby zostali malé kúsky zeleru. Pridáme biely jogurt alebo Lunter nátierku, aby sme dosiahli konzistenciu, ktorú ľahšie natrieme.

2

Pre ešte lepšiu chuť si môžeme opiecť hrianku, na ktorú potom namažeme pomazánku. Ozdobíme zelerovou vňaťkou.