Možnosti tlače:

Žĺtkové rezy

Porcie1 Porcia

Cesto
 250 g cukor mletý (práškový)
 250 g maslo (napr. Alsan)
 250 g orechy vlašské mleté
 250 g múka polohrubá
 6 ks vaječný bielok
 6 PL káva mletá zrnková
 1/2 ks kypriaci prášok
Poleva
 6 ks vaječný žĺtok
 300 g cukor mletý (práškový)
1

V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém, do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL) Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty.

2

Na klasický plech 32 x 40 položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.

3

Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť. Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame.