Zeler umyjeme, očistíme a nastrúhame. Na panvici orestujeme cibuľku. Pridáme zeler a dusíme asi 10 minút, kým trošku zmäkne. Keď je zelenina mäkká, okoreníme ju, osolíme, pridáme červenú papriku pre krajšiu farbu. Necháme trošku vychladnúť. Rozmixujeme v mixeri tak, aby zostali malé kúsky zeleru. Pridáme biely jogurt alebo Lunter nátierku, aby sme dosiahli konzistenciu, ktorú ľahšie natrieme.
Pre ešte lepšiu chuť si môžeme opiecť hrianku, na ktorú potom namažeme pomazánku. Ozdobíme zelerovou vňaťkou.
Ingrediencie
Pokyny
Zeler umyjeme, očistíme a nastrúhame. Na panvici orestujeme cibuľku. Pridáme zeler a dusíme asi 10 minút, kým trošku zmäkne. Keď je zelenina mäkká, okoreníme ju, osolíme, pridáme červenú papriku pre krajšiu farbu. Necháme trošku vychladnúť. Rozmixujeme v mixeri tak, aby zostali malé kúsky zeleru. Pridáme biely jogurt alebo Lunter nátierku, aby sme dosiahli konzistenciu, ktorú ľahšie natrieme.
Pre ešte lepšiu chuť si môžeme opiecť hrianku, na ktorú potom namažeme pomazánku. Ozdobíme zelerovou vňaťkou.