Žĺtkové rezy

AutorZdenka
Hodnotenie
Počet porcií1 porcia
Cesto
 250 g cukor mletý (práškový)
 250 g maslo (napr. Alsan)
 250 g orechy vlašské mleté
 250 g múka polohrubá
 6 ks vaječný bielok
 6 PL káva mletá zrnková
 1/2 ks kypriaci prášok
Poleva
 6 ks vaječný žĺtok
 300 g cukor mletý (práškový)
1

V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém, do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL) Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty.

2

Na klasický plech 32 x 40 položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.

3

Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť. Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame.

Kategória

Ingrediencie

Cesto
 250 g cukor mletý (práškový)
 250 g maslo (napr. Alsan)
 250 g orechy vlašské mleté
 250 g múka polohrubá
 6 ks vaječný bielok
 6 PL káva mletá zrnková
 1/2 ks kypriaci prášok
Poleva
 6 ks vaječný žĺtok
 300 g cukor mletý (práškový)

Pokyny

1

V miske vymiešame mäkké maslo s cukrom na hladký krém, do ktorého prisypeme pomleté vlašské orechy a primiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme 6 polievkových lyžíc uvarenej silnej tureckej kávy (1 PL kávy a 1 dcl vriacej vody a z tejto kávy odoberieme 6 PL) Káva nám vynahradí chýbajúce žĺtka v ceste a dodá orechovému cestu lepšiu chuť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty.

2

Na klasický plech 32 x 40 položíme papier na pečenie a cesto naň preložíme. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi pol hodiny.

3

Kým sa cesto pečie, v miske vymiešame vareškou cukor so žĺtkami ho hustej peny a horúci koláč hneď po vybraní z rúry potrieme polevou. Tá rýchlo uschne a koláč necháme poriadne vychladnúť. Ostrým nožíkom namočeným v horúcej vode žĺtkové rezy nakrájame.

Notes

Žĺtkové rezy

Pridaj komentár

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Blokovanie reklám sa nám bráni rozvíjať

Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock