Kinder bueno – bezmliečna torta

AutorRomi
HodnotenieNáročnosťZačiatočník

Recept upravený z pôvodného ,,mliekoveho,, na bezmliečny, rovnako chutný 😉

Počet porcií1 porcia
 3 Bielkov
 3 Práškového cukru
 1 Oleja
 1 Hladkej múky
 1 Prášku do pečiva
 1 Strúhanky
 3 Žĺtkov
 100 Kryštálového cukru
 1 Vanilkového pudingu
 250 Ružového mlieka
 1 Polohrubej múky
 1 Rastlinného masla (alsan)
 Horká čokoláda (zn. FinCarre bez obsahu mlieka)
 Posekané vlašské orechy
 Oriešková nátierka zn. DM - bez mlieka
 125 Kokosové mlieko
1

Na cesto budeme potrebovať 3 bielky, 3 PL práškového cukru, 1/2 PL oleja, 1PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 PL strúhanky.
Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor a olej. Do bielkovej hmoty pridáme múku s práškom do pečiva a strúhanku a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy a rozotrieme. Cesto posypeme posekanými orechami a dáme piecť pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Cesto má byť tenučké. Na upečené ešte teplé cesto rozotrieme orieškovú nátierku.

2

Na krém budeme potrebovať - 3 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 1/2 vanilkový puding, 250 ml rastlinného mlieka, 1 a pol PL polohrubej múky, horkú čokoládu bez obsahu mlieka, rastlinné maslo.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti vmiešame 50g rozpustenej čokolády a necháme vychladnúť. Maslo tiež rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému.
Na nutelu rozotrieme vanilkový krém a naň čokoládový. Na vrch rozotrieme šľahačku z kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke dáme na chvíľu do mrazničky, potom tuhú časť vyšľaháme s vanilkovým cukrom) a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Hotový koláč odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a potom môžeme servírovať.

Ingrediencie

 3 Bielkov
 3 Práškového cukru
 1 Oleja
 1 Hladkej múky
 1 Prášku do pečiva
 1 Strúhanky
 3 Žĺtkov
 100 Kryštálového cukru
 1 Vanilkového pudingu
 250 Ružového mlieka
 1 Polohrubej múky
 1 Rastlinného masla (alsan)
 Horká čokoláda (zn. FinCarre bez obsahu mlieka)
 Posekané vlašské orechy
 Oriešková nátierka zn. DM - bez mlieka
 125 Kokosové mlieko

Pokyny

1

Na cesto budeme potrebovať 3 bielky, 3 PL práškového cukru, 1/2 PL oleja, 1PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 PL strúhanky.
Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor a olej. Do bielkovej hmoty pridáme múku s práškom do pečiva a strúhanku a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy a rozotrieme. Cesto posypeme posekanými orechami a dáme piecť pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Cesto má byť tenučké. Na upečené ešte teplé cesto rozotrieme orieškovú nátierku.

2

Na krém budeme potrebovať - 3 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 1/2 vanilkový puding, 250 ml rastlinného mlieka, 1 a pol PL polohrubej múky, horkú čokoládu bez obsahu mlieka, rastlinné maslo.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti vmiešame 50g rozpustenej čokolády a necháme vychladnúť. Maslo tiež rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému.
Na nutelu rozotrieme vanilkový krém a naň čokoládový. Na vrch rozotrieme šľahačku z kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke dáme na chvíľu do mrazničky, potom tuhú časť vyšľaháme s vanilkovým cukrom) a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Hotový koláč odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a potom môžeme servírovať.

Notes

Kinder bueno – bezmliečna torta

Pridaj komentár

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Blokovanie reklám sa nám bráni rozvíjať

Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock