Orechový koláč bez múky

AutorZdenka
Hodnotenie

Porcie1 Porcia

Korpus
 8 ks bielok
 8 PL kryštálový cukor
 250 g mletých orechov
 1 PL Kakao
 ½ prášok do pečiva
Krém
 8 ks žĺtkov
 50 g praskovy cukor
 1 liter mlieka alebo vody
 2 ks zlaté klasy
 125 gramov masla
Čokoládová poleva
 150 ml šľahačkovej smotany
 200 gramov čokolády

1

Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Nemal by byť veľmi tuhý. Mleté orechy zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zľahka primiešame k snehu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút.

2

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame 1dcl mlieka alebo vody a zlaté klasy. Prilejeme k zvyšnému mlieku/vode a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo a prešľaháme. Šľaháme až do vychladnutia. Nanesieme na vychladnutý korpus.

3

Na vrch spravíme ganache. Nad parou roztopíme čokoládu so šľahačkovou smotanou: necháme trochu vychladnúť a rozotriem na krém.

Suroviny

Korpus
 8 ks bielok
 8 PL kryštálový cukor
 250 g mletých orechov
 1 PL Kakao
 ½ prášok do pečiva
Krém
 8 ks žĺtkov
 50 g praskovy cukor
 1 liter mlieka alebo vody
 2 ks zlaté klasy
 125 gramov masla
Čokoládová poleva
 150 ml šľahačkovej smotany
 200 gramov čokolády

Postup prípravy

1

Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Nemal by byť veľmi tuhý. Mleté orechy zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zľahka primiešame k snehu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút.

2

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame 1dcl mlieka alebo vody a zlaté klasy. Prilejeme k zvyšnému mlieku/vode a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo a prešľaháme. Šľaháme až do vychladnutia. Nanesieme na vychladnutý korpus.

3

Na vrch spravíme ganache. Nad parou roztopíme čokoládu so šľahačkovou smotanou: necháme trochu vychladnúť a rozotriem na krém.

Orechový koláč bez múky
Add to cart