Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Nemal by byť veľmi tuhý. Mleté orechy zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zľahka primiešame k snehu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút.
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame 1dcl mlieka alebo vody a zlaté klasy. Prilejeme k zvyšnému mlieku/vode a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo a prešľaháme. Šľaháme až do vychladnutia. Nanesieme na vychladnutý korpus.
Na vrch spravíme ganache. Nad parou roztopíme čokoládu so šľahačkovou smotanou: necháme trochu vychladnúť a rozotriem na krém.
Ingrediencie
Pokyny
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Nemal by byť veľmi tuhý. Mleté orechy zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zľahka primiešame k snehu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút.
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame 1dcl mlieka alebo vody a zlaté klasy. Prilejeme k zvyšnému mlieku/vode a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu primiešame maslo a prešľaháme. Šľaháme až do vychladnutia. Nanesieme na vychladnutý korpus.
Na vrch spravíme ganache. Nad parou roztopíme čokoládu so šľahačkovou smotanou: necháme trochu vychladnúť a rozotriem na krém.