Americké “palacinky”

AutorZdenka
Hodnotenie

Porcie1 Porcia

 100 g hladkej múky
 100 g polohrubej múky
 2 vajíčka
 300 ml perlivej minerálky
 1/2 balíčka prášku do pečiva
 1 PL cukru
 štipka soli
 olej na smaženie

1

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridame soľ. Premiešajte.

2

Do zmesi pridáme 2 vajíčka a minerálku. Vyšľaháme metličkami do hladka.

3

Cesto nechajte niekoľko minút oddýchnuť, aby sa aktivoval prášok do pečiva.

4

Na rozpálenej panvici s rovným dnom zahrejte kvapku oleja a malou naberačkou vlejte cesto. Palacinka by mala ostať aspon 0,5 cm hrubá. Keď sa začnú uvoľňovať bublinky a zo spodnej strany je palacinka upečená do hneda prevráťte ju.

5

Servírujte teplé s džemom alebo poliate javorovým sirupom, medom, poprípade s kúskami ovocia a čokoládovou polevou.

Kategória

Suroviny

 100 g hladkej múky
 100 g polohrubej múky
 2 vajíčka
 300 ml perlivej minerálky
 1/2 balíčka prášku do pečiva
 1 PL cukru
 štipka soli
 olej na smaženie

Postup prípravy

1

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridame soľ. Premiešajte.

2

Do zmesi pridáme 2 vajíčka a minerálku. Vyšľaháme metličkami do hladka.

3

Cesto nechajte niekoľko minút oddýchnuť, aby sa aktivoval prášok do pečiva.

4

Na rozpálenej panvici s rovným dnom zahrejte kvapku oleja a malou naberačkou vlejte cesto. Palacinka by mala ostať aspon 0,5 cm hrubá. Keď sa začnú uvoľňovať bublinky a zo spodnej strany je palacinka upečená do hneda prevráťte ju.

5

Servírujte teplé s džemom alebo poliate javorovým sirupom, medom, poprípade s kúskami ovocia a čokoládovou polevou.

Americké “palacinky”