Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridame soľ. Premiešajte.
Do zmesi pridáme 2 vajíčka a minerálku. Vyšľaháme metličkami do hladka.
Cesto nechajte niekoľko minút oddýchnuť, aby sa aktivoval prášok do pečiva.
Na rozpálenej panvici s rovným dnom zahrejte kvapku oleja a malou naberačkou vlejte cesto. Palacinka by mala ostať aspon 0,5 cm hrubá. Keď sa začnú uvoľňovať bublinky a zo spodnej strany je palacinka upečená do hneda prevráťte ju.
Servírujte teplé s džemom alebo poliate javorovým sirupom, medom, poprípade s kúskami ovocia a čokoládovou polevou.
Ingrediencie
Pokyny
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridame soľ. Premiešajte.
Do zmesi pridáme 2 vajíčka a minerálku. Vyšľaháme metličkami do hladka.
Cesto nechajte niekoľko minút oddýchnuť, aby sa aktivoval prášok do pečiva.
Na rozpálenej panvici s rovným dnom zahrejte kvapku oleja a malou naberačkou vlejte cesto. Palacinka by mala ostať aspon 0,5 cm hrubá. Keď sa začnú uvoľňovať bublinky a zo spodnej strany je palacinka upečená do hneda prevráťte ju.
Servírujte teplé s džemom alebo poliate javorovým sirupom, medom, poprípade s kúskami ovocia a čokoládovou polevou.