Kinder bueno – bezmliečna torta

AutorRomi
HodnotenieNáročnosťZačiatočník

Recept upravený z pôvodného ,,mliekoveho,, na bezmliečny, rovnako chutný 😉

Porcie1 Porcia

 3 Bielkov
 3 Práškového cukru
 1 Oleja
 1 Hladkej múky
 1 Prášku do pečiva
 1 Strúhanky
 3 Žĺtkov
 100 Kryštálového cukru
 1 Vanilkového pudingu
 250 Ružového mlieka
 1 Polohrubej múky
 1 Rastlinného masla (alsan)
 Horká čokoláda (zn. FinCarre bez obsahu mlieka)
 Posekané vlašské orechy
 Oriešková nátierka zn. DM - bez mlieka
 125 Kokosové mlieko

1

Na cesto budeme potrebovať 3 bielky, 3 PL práškového cukru, 1/2 PL oleja, 1PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 PL strúhanky.
Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor a olej. Do bielkovej hmoty pridáme múku s práškom do pečiva a strúhanku a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy a rozotrieme. Cesto posypeme posekanými orechami a dáme piecť pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Cesto má byť tenučké. Na upečené ešte teplé cesto rozotrieme orieškovú nátierku.

2

Na krém budeme potrebovať - 3 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 1/2 vanilkový puding, 250 ml rastlinného mlieka, 1 a pol PL polohrubej múky, horkú čokoládu bez obsahu mlieka, rastlinné maslo.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti vmiešame 50g rozpustenej čokolády a necháme vychladnúť. Maslo tiež rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému.
Na nutelu rozotrieme vanilkový krém a naň čokoládový. Na vrch rozotrieme šľahačku z kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke dáme na chvíľu do mrazničky, potom tuhú časť vyšľaháme s vanilkovým cukrom) a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Hotový koláč odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a potom môžeme servírovať.

Suroviny

 3 Bielkov
 3 Práškového cukru
 1 Oleja
 1 Hladkej múky
 1 Prášku do pečiva
 1 Strúhanky
 3 Žĺtkov
 100 Kryštálového cukru
 1 Vanilkového pudingu
 250 Ružového mlieka
 1 Polohrubej múky
 1 Rastlinného masla (alsan)
 Horká čokoláda (zn. FinCarre bez obsahu mlieka)
 Posekané vlašské orechy
 Oriešková nátierka zn. DM - bez mlieka
 125 Kokosové mlieko

Postup prípravy

1

Na cesto budeme potrebovať 3 bielky, 3 PL práškového cukru, 1/2 PL oleja, 1PL hladkej múky , 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 PL strúhanky.
Bielky vyšľaháme dopenista a prisypeme práškový cukor a olej. Do bielkovej hmoty pridáme múku s práškom do pečiva a strúhanku a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy a rozotrieme. Cesto posypeme posekanými orechami a dáme piecť pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Cesto má byť tenučké. Na upečené ešte teplé cesto rozotrieme orieškovú nátierku.

2

Na krém budeme potrebovať - 3 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 1/2 vanilkový puding, 250 ml rastlinného mlieka, 1 a pol PL polohrubej múky, horkú čokoládu bez obsahu mlieka, rastlinné maslo.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti vmiešame 50g rozpustenej čokolády a necháme vychladnúť. Maslo tiež rozdelíme na 2 polovice a primiešame do vanilkového aj čokoládového krému.
Na nutelu rozotrieme vanilkový krém a naň čokoládový. Na vrch rozotrieme šľahačku z kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke dáme na chvíľu do mrazničky, potom tuhú časť vyšľaháme s vanilkovým cukrom) a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Hotový koláč odložíme do chladu asi na 1-2 hodinky a potom môžeme servírovať.

Kinder bueno – bezmliečna torta