Šarišský hrnčekový koláč bez mlieka

AutorZdenka
Hodnotenie
Porcie1 Porcia
 2 hrnčeky hladkej múky
 1 hrnček kryštálový cukor
 1 hrnček oleja
 1 hrnček posekané vlašské orechy
 4 väčšie jablká
 10 dkg horkej posekanej čokolády
 1 čl sódy bikarbóny
 1 čl mletej škorice
 4-5 vajec
1

Vajíčka s cukrom vyšľaháme na penu, pridávame postupne olej po malých dávkach a vždy prešľaháme.

2

Múku si premiešame so sódou a škoricou. Pridáme do zmesi a zamiešame vareškou.

3

Pridáme posekané orechy (nie pomleté) a posekanú čokoládu. Pre tmavú verziu koláča 10dkg čokolády, pre svetlu stačí polovica.

4

Jablká pokrájame na kocky, primiešame do zmesi.

5

Vylejeme na olejom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 180 stupňov asi 40 minút.

6

Dobrú chuť!

Kategória

Suroviny

 2 hrnčeky hladkej múky
 1 hrnček kryštálový cukor
 1 hrnček oleja
 1 hrnček posekané vlašské orechy
 4 väčšie jablká
 10 dkg horkej posekanej čokolády
 1 čl sódy bikarbóny
 1 čl mletej škorice
 4-5 vajec

Postup prípravy

1

Vajíčka s cukrom vyšľaháme na penu, pridávame postupne olej po malých dávkach a vždy prešľaháme.

2

Múku si premiešame so sódou a škoricou. Pridáme do zmesi a zamiešame vareškou.

3

Pridáme posekané orechy (nie pomleté) a posekanú čokoládu. Pre tmavú verziu koláča 10dkg čokolády, pre svetlu stačí polovica.

4

Jablká pokrájame na kocky, primiešame do zmesi.

5

Vylejeme na olejom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 180 stupňov asi 40 minút.

6

Dobrú chuť!

Šarišský hrnčekový koláč bez mlieka

Pridaj komentár