Vegánske perníky

AutorSimona
HodnotenieNáročnosťZačiatočník

Mäkké medovníčky vegan verzia bez lepku, mlieka, sóje ,vajec

Porcie1 Porcia
Čas varenia (pečenia)10 minútCelkový čas10 minút
 320 g bezlepková múka
 70 g práškový cukor
 110 g med ( 3 polievkové lyžice )
 120 g Alsan alebo iná bezmliečna náhrada masla (Rama vegan) )
 1 lyžičky sóda bikarbóna
 1 lyžičky perníkové korenie
 2 lyžičky kakao
 3-4 lyžice vody
1

Všetky suroviny zmiešame a ručne vypracujeme jednotné cesto.

2

S cestom následne hneď pracujeme. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,4-0,5mm ,nie menej.

3

Vykrojíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4

Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 170 stupňov 8-10 min.

5

Medovníky vyberáme z rúry mäkké ,necháme 2-3 minúty postáť a následne odložíme vychladnúť .

6

Po vychladnutí uložíme do uzatvárateľnej nádoby .

Suroviny

 320 g bezlepková múka
 70 g práškový cukor
 110 g med ( 3 polievkové lyžice )
 120 g Alsan alebo iná bezmliečna náhrada masla (Rama vegan) )
 1 lyžičky sóda bikarbóna
 1 lyžičky perníkové korenie
 2 lyžičky kakao
 3-4 lyžice vody

Postup prípravy

1

Všetky suroviny zmiešame a ručne vypracujeme jednotné cesto.

2

S cestom následne hneď pracujeme. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,4-0,5mm ,nie menej.

3

Vykrojíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4

Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 170 stupňov 8-10 min.

5

Medovníky vyberáme z rúry mäkké ,necháme 2-3 minúty postáť a následne odložíme vychladnúť .

6

Po vychladnutí uložíme do uzatvárateľnej nádoby .

Vegánske perníky

Pridaj komentár