Višňovo-maková torta bez mlieka a múky

AutorZdenka
Hodnotenie
Počet porcií1 porcia
 Maly hrncek 2 dl
Cesto
 6 vajec
 2 hrnceky maku
 1 hrncek praskoveho cukru
 1/2 bal bio kypr. pr. (nemusi byt)
 Stipka soli
Plnka
 1/2 vanilkoveho pudingu
 1 kokosova smotana 15% z Lidla
 Hrncek maku
 2,5 dl rastlinneho mlieka
 1 vanilkovy cukor
 1 lyzica praskoveho cukru
Visnova vrstva
 1 balenie mrazenych visni
 1/2 pudingoveho prasku
 2 lyzice praskoveho cukru
Cesto
1

najprv uslahame zvlast tuhy sneh z bielok so solou, potom zltka s praskovym cukrom do ktorych zaslahame mak s kypr. praskom piekla som 15 min na 160', potom 5 min. na 180' a nechala som este 5 min vo vypnutej rure

Plnka
2

Uvarila som puding do ktoreho som zamiesala mak, nechala vychladnut a potom som domiesala kokosovu smotanu a dala do chladu Na vychladnuty korpus som naniesla krem a dala zachladit.

Višňová vrstva
3

350g mrazenych visni som nechala rozmrazit, stavu som zliala do pohara a doplnila vodou aby to malo 2,5 dl, pridala som dve lyzice praskoveho cukru. Polovicu som zohriala, v druhej rozmiesala puding, ked to zacalo hustnut, primiesala som rozmrazene visne a premiesala. Necham trochu odstat, obcas jemne premiesam. Ked uz nie je horuci, opatrne po lyzicach nanesiem na kprus s kremom. Povodne som ju chcela prekrojit, ale bala som sa, tak som to nacapala navrch vsetko 🙈 Pouzivam praskovy cukor, rychlejsie sa s nim robi. Ked mrzne a daju sa veci chladit na balkone, kolac je hotovy za hodinu.

Ingrediencie

 Maly hrncek 2 dl
Cesto
 6 vajec
 2 hrnceky maku
 1 hrncek praskoveho cukru
 1/2 bal bio kypr. pr. (nemusi byt)
 Stipka soli
Plnka
 1/2 vanilkoveho pudingu
 1 kokosova smotana 15% z Lidla
 Hrncek maku
 2,5 dl rastlinneho mlieka
 1 vanilkovy cukor
 1 lyzica praskoveho cukru
Visnova vrstva
 1 balenie mrazenych visni
 1/2 pudingoveho prasku
 2 lyzice praskoveho cukru

Pokyny

Cesto
1

najprv uslahame zvlast tuhy sneh z bielok so solou, potom zltka s praskovym cukrom do ktorych zaslahame mak s kypr. praskom piekla som 15 min na 160', potom 5 min. na 180' a nechala som este 5 min vo vypnutej rure

Plnka
2

Uvarila som puding do ktoreho som zamiesala mak, nechala vychladnut a potom som domiesala kokosovu smotanu a dala do chladu Na vychladnuty korpus som naniesla krem a dala zachladit.

Višňová vrstva
3

350g mrazenych visni som nechala rozmrazit, stavu som zliala do pohara a doplnila vodou aby to malo 2,5 dl, pridala som dve lyzice praskoveho cukru. Polovicu som zohriala, v druhej rozmiesala puding, ked to zacalo hustnut, primiesala som rozmrazene visne a premiesala. Necham trochu odstat, obcas jemne premiesam. Ked uz nie je horuci, opatrne po lyzicach nanesiem na kprus s kremom. Povodne som ju chcela prekrojit, ale bala som sa, tak som to nacapala navrch vsetko 🙈 Pouzivam praskovy cukor, rychlejsie sa s nim robi. Ked mrzne a daju sa veci chladit na balkone, kolac je hotovy za hodinu.

Notes

Višňovo-maková torta bez mlieka a múky
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Blokovanie reklám sa nám bráni rozvíjať

Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO