Kokosové mlieko je nutné zovrieť v hrnci, následne znížime teplotu a pridáme cukor.
Premiešame a varíme 20-25 minút pri teplote 95 – 99 stupňov, musíme docieliť aby mlieko nevrelo, ale len mierne bublalo a unikala z neho para. Mlieko miešame, ak by ste mali pocit, že z neho neuniká para, ale ak para prestane unikať, asi už bude voda fuč.
Teplotu pri varení odporúčame sledovať kuchynským teplomerom. Takto budete mať celý proces pod kontrolou a redukovanie vám nebude trvať príliš dlho.
Kokosové mlieko by malo postupne zhnednúť a zhustnúť. Cieľ je zredukovať ho asi na polovicu pôvodného objemu. Ak máte mlieko s vysokým obsahom tuku, tak sa vám podarí zredukovať menej, keďže obsahuje menej vody.
2 možnosti:
- raslinné mlieko a vanilkový puding v prášku
- ochutené vanilkové mlieko a kukuričný škrob.
Pointa je vytvoriť redší vanilkový puding. Namiesto 800 ml použite 600 ml.
600 ml mlieka dáme zovrieť do hrnca. Puding- škrob zalejte zvyškom mlieka a zamiešajte. Keď mlieko zovrie za stáleho miešania metličkou vlejte aj puding. Všetko spolu varte asi minútu, kým puding trochu nezhustne.
Keď budete mať pripravené husté salko aj vanilkový základ, zmiešajte obe veci dohromady. Všetko odložte do chladničky alebo nechajte v izbovej teplote vychladnúť.
Po dostatočnom vychladení základu môžete pridať rum. Čím kvalitnejší obetujete, tým lepšie. Následne primiešajte aj čiernu soľ, ktorá má výraznú vajíčkovú vôňu. Ak nemáte čiernu soľ, pridajte klasickú, zvýrazní chute.
Vegan vaječný likér môžeme dochutiť muškátovým orieškom alebo môžete pridať viac vanilky. Ak chcete likér silnejší, pridajte aj viac alkoholu, ale uberte z mlieka, aby nebol príliš riedky.
Likér skladujte v chladničke dobre uzatvorený a vydrží dlho.
Ingrediencie
Pokyny
Kokosové mlieko je nutné zovrieť v hrnci, následne znížime teplotu a pridáme cukor.
Premiešame a varíme 20-25 minút pri teplote 95 – 99 stupňov, musíme docieliť aby mlieko nevrelo, ale len mierne bublalo a unikala z neho para. Mlieko miešame, ak by ste mali pocit, že z neho neuniká para, ale ak para prestane unikať, asi už bude voda fuč.
Teplotu pri varení odporúčame sledovať kuchynským teplomerom. Takto budete mať celý proces pod kontrolou a redukovanie vám nebude trvať príliš dlho.
Kokosové mlieko by malo postupne zhnednúť a zhustnúť. Cieľ je zredukovať ho asi na polovicu pôvodného objemu. Ak máte mlieko s vysokým obsahom tuku, tak sa vám podarí zredukovať menej, keďže obsahuje menej vody.
2 možnosti:
- raslinné mlieko a vanilkový puding v prášku
- ochutené vanilkové mlieko a kukuričný škrob.
Pointa je vytvoriť redší vanilkový puding. Namiesto 800 ml použite 600 ml.
600 ml mlieka dáme zovrieť do hrnca. Puding- škrob zalejte zvyškom mlieka a zamiešajte. Keď mlieko zovrie za stáleho miešania metličkou vlejte aj puding. Všetko spolu varte asi minútu, kým puding trochu nezhustne.
Keď budete mať pripravené husté salko aj vanilkový základ, zmiešajte obe veci dohromady. Všetko odložte do chladničky alebo nechajte v izbovej teplote vychladnúť.
Po dostatočnom vychladení základu môžete pridať rum. Čím kvalitnejší obetujete, tým lepšie. Následne primiešajte aj čiernu soľ, ktorá má výraznú vajíčkovú vôňu. Ak nemáte čiernu soľ, pridajte klasickú, zvýrazní chute.
Vegan vaječný likér môžeme dochutiť muškátovým orieškom alebo môžete pridať viac vanilky. Ak chcete likér silnejší, pridajte aj viac alkoholu, ale uberte z mlieka, aby nebol príliš riedky.
Likér skladujte v chladničke dobre uzatvorený a vydrží dlho.