Mäkké vianočné perníčky

AutorZdenka
Hodnotenie

Výborné, takmer tradičné vianočné perníčky. Ak ste na Vianoce tento rok trochu zabudli, nemusíte sa báť, tieto perníčky sú mäkké a vláčne hneď po upečení! Odležať nepotrebujú, môžete sa dať hneď do zdobenia.

Počet porcií1 porcia
 40 pol pintu hladkej múky
 2 čl kukuričného škrobu
 14 pol pintu cukru múčka
 5 pol pintu rastlinného masla izbovej teploty
 2 čl agáve sirupu alebo javorového sirupu
 1 pl jedlej sódy
 1 kypriaci prášok do perníka
  hrnčeka rozimixovaného silken tofu alebo bieleho či vanilkového rastlinného jogurtu (alebo dezertu)
 2 čl kakaa
 3 čl korenia do perníka
Na zdobenie
 práškový cukor
 citrónová šťava
1

Múku zmiešame s kukuričným škrobom, korením, sódou, kakaom a práškom do perníka.

2

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre prerobíme a vypracujeme pevné cesto (podľa potreby pridáme trochu múky alebo naopak mlieka).

3

Necháme cez noc (alebo aspoň hodinu) odležať v chladničke.

4

Druhý deň predhrejeme rúru na 170 ° C a niekoľko plechov vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve časti a tú, ktorú práve nepoužívame, vrátime do chladničky.

5

Druhú časť vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme perníčky. Pečieme približne 10 minút – pozor, aby ste perníčky nepiekli veľmi dlho, boli by potom tvrdé.

6

Po upečení môžeme ešte teplé potrieť zmesou vody, agáve/či javorového sirupu a troškou škrobu.

Poleva
7

Na polevu si dáme do misky trochu cukru múčka, potom po lyžičkách pridávame precedenú citrónovú šťavu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Ozdobené perníčky skladujeme v dobre uzavretej nádobe.

Kategória,

Ingrediencie

 40 pol pintu hladkej múky
 2 čl kukuričného škrobu
 14 pol pintu cukru múčka
 5 pol pintu rastlinného masla izbovej teploty
 2 čl agáve sirupu alebo javorového sirupu
 1 pl jedlej sódy
 1 kypriaci prášok do perníka
  hrnčeka rozimixovaného silken tofu alebo bieleho či vanilkového rastlinného jogurtu (alebo dezertu)
 2 čl kakaa
 3 čl korenia do perníka
Na zdobenie
 práškový cukor
 citrónová šťava

Pokyny

1

Múku zmiešame s kukuričným škrobom, korením, sódou, kakaom a práškom do perníka.

2

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre prerobíme a vypracujeme pevné cesto (podľa potreby pridáme trochu múky alebo naopak mlieka).

3

Necháme cez noc (alebo aspoň hodinu) odležať v chladničke.

4

Druhý deň predhrejeme rúru na 170 ° C a niekoľko plechov vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve časti a tú, ktorú práve nepoužívame, vrátime do chladničky.

5

Druhú časť vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme perníčky. Pečieme približne 10 minút – pozor, aby ste perníčky nepiekli veľmi dlho, boli by potom tvrdé.

6

Po upečení môžeme ešte teplé potrieť zmesou vody, agáve/či javorového sirupu a troškou škrobu.

Poleva
7

Na polevu si dáme do misky trochu cukru múčka, potom po lyžičkách pridávame precedenú citrónovú šťavu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Ozdobené perníčky skladujeme v dobre uzavretej nádobe.

Notes

Mäkké vianočné perníčky

Pridaj komentár

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Blokovanie reklám sa nám bráni rozvíjať

Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock