Mäkké vianočné perníčky

AutorZdenka
Hodnotenie

Výborné, takmer tradičné vianočné perníčky. Ak ste na Vianoce tento rok trochu zabudli, nemusíte sa báť, tieto perníčky sú mäkké a vláčne hneď po upečení! Odležať nepotrebujú, môžete sa dať hneď do zdobenia.

Počet porcií1 porcia
 40 pol pintu hladkej múky
 2 čl kukuričného škrobu
 14 pol pintu cukru múčka
 5 pol pintu rastlinného masla izbovej teploty
 2 čl agáve sirupu alebo javorového sirupu
 1 pl jedlej sódy
 1 kypriaci prášok do perníka
  hrnčeka rozimixovaného silken tofu alebo bieleho či vanilkového rastlinného jogurtu (alebo dezertu)
 2 čl kakaa
 3 čl korenia do perníka
Na zdobenie
 práškový cukor
 citrónová šťava
1

Múku zmiešame s kukuričným škrobom, korením, sódou, kakaom a práškom do perníka.

2

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre prerobíme a vypracujeme pevné cesto (podľa potreby pridáme trochu múky alebo naopak mlieka).

3

Necháme cez noc (alebo aspoň hodinu) odležať v chladničke.

4

Druhý deň predhrejeme rúru na 170 ° C a niekoľko plechov vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve časti a tú, ktorú práve nepoužívame, vrátime do chladničky.

5

Druhú časť vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme perníčky. Pečieme približne 10 minút – pozor, aby ste perníčky nepiekli veľmi dlho, boli by potom tvrdé.

6

Po upečení môžeme ešte teplé potrieť zmesou vody, agáve/či javorového sirupu a troškou škrobu.

Poleva
7

Na polevu si dáme do misky trochu cukru múčka, potom po lyžičkách pridávame precedenú citrónovú šťavu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Ozdobené perníčky skladujeme v dobre uzavretej nádobe.

Kategória,

Ingrediencie

 40 pol pintu hladkej múky
 2 čl kukuričného škrobu
 14 pol pintu cukru múčka
 5 pol pintu rastlinného masla izbovej teploty
 2 čl agáve sirupu alebo javorového sirupu
 1 pl jedlej sódy
 1 kypriaci prášok do perníka
  hrnčeka rozimixovaného silken tofu alebo bieleho či vanilkového rastlinného jogurtu (alebo dezertu)
 2 čl kakaa
 3 čl korenia do perníka
Na zdobenie
 práškový cukor
 citrónová šťava

Pokyny

1

Múku zmiešame s kukuričným škrobom, korením, sódou, kakaom a práškom do perníka.

2

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie, dobre prerobíme a vypracujeme pevné cesto (podľa potreby pridáme trochu múky alebo naopak mlieka).

3

Necháme cez noc (alebo aspoň hodinu) odležať v chladničke.

4

Druhý deň predhrejeme rúru na 170 ° C a niekoľko plechov vyložíme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve časti a tú, ktorú práve nepoužívame, vrátime do chladničky.

5

Druhú časť vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme perníčky. Pečieme približne 10 minút – pozor, aby ste perníčky nepiekli veľmi dlho, boli by potom tvrdé.

6

Po upečení môžeme ešte teplé potrieť zmesou vody, agáve/či javorového sirupu a troškou škrobu.

Poleva
7

Na polevu si dáme do misky trochu cukru múčka, potom po lyžičkách pridávame precedenú citrónovú šťavu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Ozdobené perníčky skladujeme v dobre uzavretej nádobe.

Notes

Mäkké vianočné perníčky

Pridaj komentár