Dáme variť 500 g egrešov. Úplne rozvaríme a varíme kým sa odparí tekutá časť. Kto nema rád šupky a egrešové kôstky môže teraz rozvarenú zmes prepasírovať. Pridáme cukor a v malom množstve rozmiešaný pudingový prášok. Povaríme a necháme vychladnúť.
Zo zvyšných surovín vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do okruhlej formy. Priemer 25 cm.
Na to uložíme egrešovú zmes. Pečieme v ruke na 180 stupňov 10 min.
Z bielov vyšľaháme sneh. Pridáme polovicu cukru a znova šľaháme do tuha. Pridáme zvyšný cukor a citrónovú šťavu a znova šľaháme.
Sneh uložíme navrch a pečieme pri 170 stupňoch. Pečieme dovtedy, kým sneh nebude mať krásnu zlatistú farbu.
0 porcie
Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!