Tekvicové krekry

AutorZdenka
Hodnotenie
Porcie1 Porcia
 100g polohrubá múka
 150g hladká múka
 150g najemno nastrúhaná tekvica
 100g vegan maslo izbovej teploty
 Pol balíčka prášku do pečiva
 1 malá lyžička soli
 1 vajce na potretie
 Na posyp chia, sezam, ľan, kto čo má rád
1

Z preosiatých múk, tekvice, vegan masla, prášku do pečiva, soli si zamiesime nelepivé cesto. Podľa potreby dosypujeme múku, aby sa nelepilo. Vyvaľkáme hrubšie cesto asi 0.5cm a nakrájame. Poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a ešte trošku soľou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na asi 12 až 15 minút podľa rúry.

Suroviny

 100g polohrubá múka
 150g hladká múka
 150g najemno nastrúhaná tekvica
 100g vegan maslo izbovej teploty
 Pol balíčka prášku do pečiva
 1 malá lyžička soli
 1 vajce na potretie
 Na posyp chia, sezam, ľan, kto čo má rád

Postup prípravy

1

Z preosiatých múk, tekvice, vegan masla, prášku do pečiva, soli si zamiesime nelepivé cesto. Podľa potreby dosypujeme múku, aby sa nelepilo. Vyvaľkáme hrubšie cesto asi 0.5cm a nakrájame. Poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme semiačkami a ešte trošku soľou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na asi 12 až 15 minút podľa rúry.

Tekvicové krekry

Pridaj komentár