Ryžové mlieko

AutorMichael Šubák
Hodnotenie

Ryžové mlieko je bohatým zdrojom sacharidov, zato v ňom takmer chýbajú tuky. Aj vďaka tomu je obľúbené najmä u športovcov. Má neutrálnu chuť, takže sa hodí do najrôznejších pokrmov, samozrejme, že skvele doplní aj smoothies.

Porcie1 Porcia
 100 g ryža
 voda
 cukor
1

100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.

2

potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.

3

Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.

Suroviny

 100 g ryža
 voda
 cukor

Postup prípravy

1

100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.

2

potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.

3

Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.

Ryžové mlieko

Pridaj komentár