Ryžové mlieko

AutorMichael Šubák
Hodnotenie

Ryžové mlieko je bohatým zdrojom sacharidov, zato v ňom takmer chýbajú tuky. Aj vďaka tomu je obľúbené najmä u športovcov. Má neutrálnu chuť, takže sa hodí do najrôznejších pokrmov, samozrejme, že skvele doplní aj smoothies.

Počet porcií1 porcia
 100 g ryža
 voda
 cukor
1

100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.

2

potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.

3

Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.

Ingrediencie

 100 g ryža
 voda
 cukor

Pokyny

1

100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.

2

potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.

3

Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.

Notes

Ryžové mlieko

Pridaj komentár

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Blokovanie reklám sa nám bráni rozvíjať

Aby sme mohli ďalej prevádzkovať túto stránku a pomáhať ľuďom s potravinovými alergiami, potrebujeme vašu podporu. Prosíme vás o vypnutie adblockera – reklamy nám umožňujú udržiavať stránku v chode. Po vypnutí reklám, prosím použite tlačidlo znovu načítať. Ak preferujete prostredie bez reklám, môžete si zakúpiť našu Android aplikáciu, kde žiadne reklamy nie sú. Ďakujeme!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock