Ryžové mlieko je bohatým zdrojom sacharidov, zato v ňom takmer chýbajú tuky. Aj vďaka tomu je obľúbené najmä u športovcov. Má neutrálnu chuť, takže sa hodí do najrôznejších pokrmov, samozrejme, že skvele doplní aj smoothies.
100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.
potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.
Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.
Ingrediencie
Pokyny
100 g ryže povaríme cca 15 – 20 min.
potom vodu zlejeme, aby sme ryžu rozmixovali s litrom studenej vody.
Následne precedíme, pridáme štipku soli a prípadne fruktózu či trstinový cukor. Zatiaľ čo cukor sa dá vynechať, soľ sa hodí pre zvýraznenie chuti. Lahodnú chuť mlieka môže podporiť namiesto soli aj riasa nori varená spolu s ryžou.